woensdag, april 24, 2024
foto

07-01-2024 – Maastricht, Dag 2 inzet defensie bij overlaatdam

De operatie met de chinooks van Defensie is ten einde. De inzet van deze helikopters was heel essentieel in deze situatie. Ze hebben vele netten met stenen in het water geplaatst om het gat in de overlaatdam minder diep te maken.

Op zaterdag zijn er 57 zakken gedropt met in totaal 288.000 kilo. Vandaag (zondag) nog eens 60 ladingen. Dat is dus alleen de hoeveelheid stenen voor de overlaatdam. Ook is er verder gewerkt aan de nooddam, die wordt aangelegd tussen de woonbotennummer 36 en 38.

Er wordt niet doorgewerkt in de avonduren omdat het een zorgvuldig proces is dat men veilig bij daglicht wil kunnen uitvoeren.

De helikopters komen niet meer terug. Maandag wordt er verder gewerkt aan de nooddam door een aannemer, onder leiding van Rijkswaterstaat. Het werk gaat door totdat de situatie stabiel is.

Sinds woensdag 4 januari geldt de noodverordening Stuwweg Maastricht. Dat betekent dat het gebied verboden is voor iedereen met uitzondering van hulpdiensten en personeel.

Omdat er vanaf heden geen taak meer voor de brandweer is weggelegd verwijzen wij jullie graag voor alle nieuws en updates naar de website van de Veiligheidsregio Zuid Limburg www.vrzl.nl en de facebookpagina https://www.facebook.com/VeiligheidsregioZuidLimburg

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg – Disclaimer