dinsdag, november 28, 2023
foto

26-01-2023 – Heerlen, Evacuaties bij grote brand

Donderdagavond om 22:20 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een appartementencomplex aan de Cookstraat in Heerlen, Volgens de melders zou er in een appartement op de 3e verdieping in brand staan. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat en een felle brand woede en werd er direct opgeschaald naar een classificatie “grote brand”

Bij een nadere verkenning bleek dat de brand voor de nodige rookoverlast zorgde waardoor werd besloten dat het gehele complex ontruimd diende te worden. Hierop werd door de OVD van de brandweer opgeschaald naar een classificatie “Zeer grote brand + GRIP 1” waarbij meerdere TSen werden ingezet voor het blussen van de brand en evacuaties van de overige bewoners in het complex.

Omdat duidelijk werd dat in het complex veelal oudere mensen woonden deze moeilijker ter been zijn werd een extra brandweer peloton gealarmeerd om de bewoners op een veilige manier uit hun woning te evacueren. Enkele bewoners hebben als gevolg van de brand rook ingeademd en zijn ter plaatse door het aanwezige ambulancepersoneel behandeld, een persoon in ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Door de brand zijn in totaal ongeveer 8 woningen tijdelijk onbewoonbaar en zal voor deze bewoners elders onderdak worden gezocht, de overige bewoners mochten na het vrijgeven van het complex weer terug naar hun woning.

Omstreeks 01:30 zijn de laatste eenheden van de brandweer weer retour gegaan naar hun eigen kazerne, hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt door het team Brandonderzoek ( TBO) onderzocht en in een later stadium worden hun bevindingen met de betrokken partijen geëvalueerd.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Zeer grote brand met ondersteuning basispeloton Grip 1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer