dinsdag, september 26, 2023
foto

02-04-2023 – Maastricht, Bootje omgeslagen op de maas

Zondagmiddag omstreeks 13:05 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van een omgeslagen boot aan de Sluisdijk te Maastricht. Bij het incident waren 2 opvarenden betrokken zijn.  

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek een van de slachtoffers ter hoogte van de stuw te liggen en was het andere slachtoffer reeds afgedreven richting het noorden. Nadat de hulpdiensten een tijdje in de omgeving hadden gezocht naar het 2e slachtoffer met behulp van de politiehelikopter en assistentie van de Belgische hulpdiensten kon het 2e slachtoffer in de buurt van Itteren gelokaliseerd worden. De hulpdiensten hebben vervolgens het slachtoffer uit het water gehaald en vervolgens proberen te reanimeren.

Nadat de brandweer het slachtoffer had overgedragen aan het aanwezige ambulancepersoneel zijn deze verdergegaan met het reanimeren van het slachtoffer. Helaas bleek na een tijdje dat de reanimatie geen succes heeft opgeleverd en is dit 2e slachtoffer overleden.

De brandweer was onder meer uitgerukt met meerdere tankautospuiten, 2 duikteams van de Nederlandse brandweer en een duikteam van de brandweer van België.

Het ongeval kon gebeuren nadat het bootje van de 2 personen dwars door het waarschuwingslint van de waarschuwingsboeien was gevaren, omdat de stroming van de maas als gevolg van de vele regen van de afgelopen dagen behoorlijk sterkt was konden de opvarende het bootje niet meer onder controle houden.

Melding – Personen te water

Nader bericht –  Middel waterongeval + GRIP 1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer