zondag, juli 21, 2024
foto

01-04-2023 – Parkstad, Geslaagde oefencarrousel

Op zaterdag 1 april 2023 werd er onder de vrijwillige posten van Bocholtz, Simpelveld, Gulpen, Mechelen en Vaals een dag georganiseerd waar meerdere incidenten werden geënsceneerd op diverse locaties.

Zo werd er onder meer een bedrijfsongeval in scène gezet, waarbij een persoon bekneld kwam te zitten tussen een lading van een verreiker en een tank die gevuld was met water.

Verder werd er ook een verkeersongeluk in scène gezet waarbij een vrachtwagenchauffeur van de weg was geraakt en tegen een boom tot stilstand was gekomen. Wisselend werd of de bestuurder of bijrijder die bekneld zat bevrijd door middel van het redgereedschap dat op de HV ligt.

In Vaals was er een ongeval gebeurt op een boerderij waarbij een voertuig meerdere vaten met onbekende vloeistof had om gereden. Hierdoor waren er gevaarlijke stoffen vrij gekomen en werden meerderen medewerkers van dit agrarisch bedrijf onwel en moesten deze medisch hulp krijgen. Vervolgens kon het incident gestabiliseerd worden door de lekkage te stoppen.

In Mechelen was er een binnenbrand in een leegstaand pand geënsceneerd  waarbij er 3 slachtoffers in het pand zouden zitten. Na een snelle verkenning konden de slachtoffers al snel gelokaliseerd worden en vervolgens kon de brand geblust worden.

Als laatste mochten alle ploegen het nieuwe redgereedschap uitproberen dat doormiddel van een accu gebruikt kan worden. Dit nieuwe redgereedschap zal in de loop van dit jaar op alle tankautospuiten geïnstalleerd worden.

Nadat alle posten alle bovenstaande oefeningen hadden uitgevoerd werd er onder genot van een hapje en een drankje deze dag door iedereen geëvalueerd. Iedereen kijkt dan ook terug op een geslaagde dag met vele leermomenten.

Misschien heb je na het lezen van dit artikel en het zien van de foto’s wel zin om parttime Hero te worden! Diverse kazernes binnen ons verzorgingsgebied kunnen nog nieuwe teamplayers gebruiken.  Interesse? Kijk dan snel op https://www.vrzl.nl/werken-bij-vrzl/brandweer-zuid-limburg-vrijwilliger om te zien of jouw brandweer nog mensen zoekt!

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaime

« van 2 »