vrijdag, mei 24, 2024
foto

29-03-2023 – Demonstratie blusrobot

Wat doet een blus/verkenningsrobot? Wat kan ‘ie wel of niet, en wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van zo’n robot bij ons werk?

Dat hebben we de afgelopen dagen door middel van diverse testen en demonstraties grondig bekeken. Op de kazerne Sittard-West, in de parkeergarage Q-Park Nederland – Mosae Forum en in de Markt-Maastunnel in Maastricht testten we onder andere de bediening, bluscapaciteit en beweeglijkheid van de robot. Op oefenlocatie PLOT in Genk (B) werd de bestrijding van een pallet-, vloeistof- en gasbrand gedemonstreerd.

De testen en demonstraties gaven volgens projectmanager Hans Godding goed inzicht in de mogelijkheden van het materieel. “De robot kan op diverse manieren ondersteunen bij de bestrijding van een incident, bijvoorbeeld door te helpen bij de beeldvorming. Dit kan bijdragen aan een veilige en efficiënte werkplek voor de hulpdiensten”.

De testen en demonstraties maken onderdeel uit van een breder onderzoek naar de mogelijke inzetbaarheid van de blus/verkenningsrobot binnen onze organisatie.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer