woensdag, februari 28, 2024
foto

13-03-2023 – Maastricht, Inzetoefening brandweer Cadier en Keer

Maandagavond 13 Maart 2023 werd post Cadier en Keer gealarmeerd voor een melding van een verkeersongeval met beknelling aan de Haspengouw te Maastricht. Al tijdens het aanrijden van de eerste tankautospuit werd duidelijk date er sprake was van een fikse aanrijding met meerdere gewonden. Hierbij waren diverse voertuigen betrokken. De bevelvoerder besloot hierop aanrijdend op te schalen naar middelhulpverlening.

Bij aankomst bleek er sprake van een fikse aanrijding, waarbij een personenauto tegen een ander voertuig was gebotst. Dit voertuig schoof vervolgens een werkplaats van een garagebedrijf binnen, en raakte daarbij een voertuig dat in onderhoud was bij het garagebedrijf. De medewerker kwam hierbij vast te zitten onder het voertuig. In totaal raakten 3 personen bekneld. De brandweer is samen met de ambulancedienst een uur bezig geweest om alle slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden.

Gelukkig bleken de slachtoffers nadat zij in de ambulance waren gelegd al binnen enkele minuten met een smile en ervaring rijker de ambulances te verlaten. Logisch ook, daar het een oefening tussen brandweer Cadier en Keer en de ambulancedienst Limburg betrof.

Een leerzame oefening die zoals in de evaluatie bleek door eenieder als prettig werd ervaren. De door de observators vastgestelde leermomenten in deze oefening zijn met de teams geëvalueerd.

Misschien heb je na het lezen van dit artikel en het zien van de foto’s wel zin om parttime Hero te worden! Diverse kazernes binnen ons verzorgingsgebied kunnen nog nieuwe teamplayers gebruiken.  Interesse? Kijk dan snel op https://www.vrzl.nl/werken-bij-vrzl/brandweer-zuid-limburg-vrijwilliger om te zien of jouw brandweer nog mensen zoekt!

Melding – Verkeersongeval met beknelling (Oefening)

Nader bericht –  Middelhulpverlening

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer