zondag, september 24, 2023
foto

21-05-2023 – Buchten, Dode na grote brand in appartement

Op zondagmorgen 21 mei omstreeks 05:50 meerdere brandweereenheden gealarmeerd  voor een uitslaande brand aan het Sint Catrinahof in Buchten. Tijdens het aanrijden werd aan de aanrijdende brandweervoertuigen aangegeven dat er mogelijk nog mensen in de brandende woning aanwezig zijn. Hierop werd er door de aanrijdende OvD direct opgeschaald naar classificatie “grote brand” waarbij en extra voertuigen ingezet konden worden voor de bestrijding van de brand.

Bij aankomst van de eerste eenheden bleek er een uitslaande brand te woeden op de eerste 1 etage van het appartementencomplex. Nadat de brandweer toegang had verschaft tot de brandende woning bleek dat er 1 slachtoffer in de brandende woning aanwezig te zijn, vervolgens is dit slachtoffer na buiten gebracht en heeft het aanwezige ambulance personeel een vergeefse poging gedaan om het slachtoffer te reanimeren en bleek het slachtoffer in inmiddels te zijn overleden als gevolg van de brand.

Nadat de brand geblust was en omstreeks 07:30 onder controle was heeft de brandweer vervolgens nog meerdere sloopwerkzaamheden moeten uitvoeren om de smeulbrandjes onder het dakbeschot te kunnen blussen.

Omstreeks 12:00 waren alle werkzaamheden afgerond en konden alle voertuigen terug naar hun kazerne gaan voor evaluatie en nabespreking van deze inzet.

De politie doet samen met de team brandweeronderzoek (TBO) onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer