zondag, juli 21, 2024
foto

06-01-2024 – Maastricht, Inzet defensie bij overlaatdam

Twee helikopters van het Defensie Helikopter Commando (chinooks) waren zaterdag in Maastricht om te helpen bij het herstellen van de overlaatdam bij Bosscherveld. Er is eerst een proefvlucht geweest om deze operatie zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Netten met stenen
De helikopters laten netten met daarin zware stenen in het water zakken. Op die manier wordt geprobeerd de beschadiging in de dam deels te dichten en zo te voorkomen dat het gat groter wordt. Door de stenen neemt ook de stroomsnelheid aan het begin van de overlaat af, waar de tijdelijke dam wordt aangelegd.

In totaal gaat het om 60 netten, elk gevuld met 4.000 kilo breuksteen.

De helikopters van defensie (chinooks) gaan ook op zondag 7 januari nog door met de werkzaamheden aan de overlaatdam. Daarom zijn zondag tussen 08.00 en 18.00 uur de Bosscherweg en Borgharenweg afgesloten voor verkeer.

Noodverordering

De veiligheidsregio heeft het gebied bij Bosscherveld waar je niet mag komen uitgebreid . Dat doen zij om de inzet van de chinooks zo veilig mogelijk te laten verlopen. Lees alle info en waar je wel en niet mag komen op www.vrzl.nl 

Meer info

Houd www.vrzl.nl in de gaten voor meer info.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg – Disclaimer

« van 2 »