woensdag, april 24, 2024
foto

05-01-2024 – Maastricht, voortgang damdoorbraak

Vandaag voerde in Bosscherveld de aannemer de hele dag stenen aan voor het herstel van de overlaatdam. Daar gaat hij vannacht mee door. Ook defensie is in de avonduren gestart met het plaatsen van drijvende pontons. Dit om de aan en afvoer van materieel te bespoedigen.

Vandaag vond ook een bewonersbijeenkomst plaats en zijn bewoners van de woonboten in Bosscherveld bijgepraat over de situatie. De noodverordening geldt ook nog steeds. Dat betekent dat het gebied alleen nog bereikbaar is voor bewoners en hulpdiensten.

2 helikopters van het Defensie Helikopter Commando (chinooks) vliegen zaterdagochtend naar Maastricht om te helpen bij het herstellen van de overlaatdam bij Bosscherveld. Vanuit veiligheidsoogpunt sluiten we daarom tussen 08.30 en 17.00 uur de Bosscherweg en Pasenweg af voor alle verkeer.

De verkeersregelaars ter plekke laten alleen bestemmingsverkeer door. Verkeer wordt omgeleid via borden via de Brusselseweg. Itteren en Borgharen blijven wel gewoon bereikbaar.

De veiligheidsregio houd ook vannacht de situatie nauwlettend in de gaten en deelt nieuws via de liveblog op www.vrzl.nl.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg – Disclaimer