woensdag, april 24, 2024
foto

03-09-2020 – Geleen, Uitslaande brand verwoest flatwoning

In de nacht van woensdag op donderdag werd er een and brand ontdekt in een flatwoning op de 7e verdieping aan de van Goyenstraat in Geleen. Hierop werden de TS van kazerne Geleen en Beek, de HW van kazerne Sittard-Middenweg en de OvD Westelijke Mijnstreek gealarmeerd.

Bij aankomst van de eenheden bleek dat de brand inmiddels uitslaand was en werd met behulp van de hoogwerker vanaf buitenaf de brand bestreden en kon via de buitenkant van de galerij een HD via een touw naar de 7e verdieping getrokken worden. Nadat de brand via de voor en achterzijde bestreden werd was de brand snel onder controle en bleek dat tijdens het uitbreken van de brand niemand in de woning aanwezig was.

De bewoners van een 37 tal appartementen werden tijdelijk geëvacueerd maar konden omstreeks 04:45 konden de meeste bewoners weer terug keren naar hun woning.

In de loop van de dag zijn zowel de onderzoekers van de brandweer als de politie bezig geweest met het zoeken naar de oorzaak van de brand, waarbij rekening ermee word gehouden dat de brand is aangestoken. Op 5 augustus was er tevens een brand in de zelfde flat waarbij de politie destijds kon constateren dat die brand was aangestoken, van deze brand zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De woning deze wat vannacht heeft gebrand is tijdelijk onbewoonbaar.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Middelbrand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer