vrijdag, mei 24, 2024
foto

25-09-2022 – Gulpen, Geslaagde opendag brandweer Gulpen

Op zondag 25 september werd door kazerne Gulpen een opendag georganiseerd onder het genot van nazomerse septemberdag I.V.M. het 200 jarig bestaan van deze brandweerpost.

Allereerst werd op deze dag een optocht gehouden met vele hulpverleningsvoertuigen die aan deze dag hun medewerking deden verlenen. Na de optocht werden alle voertuigen rondom de kazerne en de parkeerplaats van zwembad Mosaqua opgesteld waarna jong en oud alle voertuigen mocht bekijken en vragen kon stellen aan de medewerkers van de diverse hulpverlenings instanties.

Tevens werden op deze dag op het demonstatieplein diverse demonstaties gegeven waaronder een ongeval met beknelling waarbij bij een eenzijdig ongeval een slachtoffer bevrijd moest worden uit zijn benarde positie.

Verder mocht de jeugdbrandweer van brandweer Zuid-Limburg een demonstatie geven over het blussen van een buitenbrand. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar die graag bij de jeugdbrandweer zouden willen komen met toestemming van hun ouders kunnen hiervoor een mail sturen naar: jeugdbrandweer@brandweerschinnen.nl.

Verder konden de kinderen in de sporthal een parcours afleggen met de VR bril waarin konden ervaren hoe het zou zijn als hun huis in brand zou staan en geen zicht meer zouden hebben, ook mochten hun een kat uit de boom redden, een slang oprollen en konden de kinderen meedoen aan een kleurwedstijd waarbij hun leuke prijzen konden winnen.

De organisatie wilt hierbij alle bezoekers bedanken die deze dag tot een geweldig evenement hebben gemaakt. Verder bedankt de organisatie alle medewerkers die hierbij hun bijdrage hebben geleverd.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer