11-12-2022 – Sittard, Sport en fitnesscomplex verwoest bij grote brand

Zondagochtend om 02:31 uur is uitgerukt naar Via Timmers in Sittard voor een buitenbrand nabij het gelegen spoorweg, bij aankomst van de eerste 1e TS bleek dat er een forse brand woede bij een sportcomplex aan de Rijksweg-Zuid en werd opgeschaald naar grote brand.

Bij aankomst werd direct duidelijk dat het om een grote fikse brand betrof. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand & GRIP 1. Ook werd het grootschalig watertransport opgestart.

De brand werd bestreden door eenheden uit de hele regio. Ondanks de grootschalige inzet kon niet voorkomen worden dat het sportcomplex met onder meer een fitnessruimte en tennis- en padelbanen compleet verloren gingen.

Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand kwam veel rook en roet vrij, Ook is er roet neergeslagen in de wijk Ophoven. Het gaat hier niet om asbest roetdeeltjes zijn met water weg te spoelen.

De brandweer is nog steeds bezig met nablussen (13:00) uur. Het nablussen gaat gepaard met de nodige extra rook, omdat de brandweer de resten van de gebouwen moet slopen.

Melding – Woningbrand

Nader bericht –  Zeer grote brand GRIP 1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer