vrijdag, mei 24, 2024
foto

20-10-2019 – Brunssum, Grote brand bij autobedrijf

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02:40 werd er brand ontdekt bij een autobedrijf aan het Haefland in Brunssum. De melder gaf aan bij de alarmcentrale dat inmiddels aan de achterzijde van het pand enkele ramen door de warmte kapot waren gesprongen en dat er forse rookontwikkeling en vlammen zichtbaar waren. Hierop besloot de alarmcentrale aan de hand van de informatie deze wat beschikbaar was al op voorhand op te schalen naar code middelbrand.

Bij aankomst van de eerste voertuigen bleek er inderdaad brand te woeden in een bedrijfsverzamelgebouw waarin verschillende autobedrijven gevestigd zijn. Omdat er forse rookwikkeling zichtbaar was en de kans op overslag naar de andere bedrijven in het gebouw werd besloten om verder op te schalen naar “zeer grote brand” waarbij er tijdens het blussen van de brand een 4 tal TSen konden worden ingezet.

Nadat de brandhaard gelokaliseerd was kon de brand in het autobedrijf relatief snel geblust worden en werd voorkomen dat de brand over zou slaan naar de andere panden. Toen de brand eenmaal geblust was bleek dat in het desbetreffende autobedrijf een 2-tal auto’s volledig uitgebrand waren en was verder er de nodige rookschade aanwezig was bij de andere bedrijven die in het verzamelgebouw zitten.

Hoe brand vannacht ontstaan is wordt op dit moment nog onderzocht. In de nacht van 9 op 10 oktober was er reeds eerder een kleine brand geweest bij dit bedrijf, bij die brand heeft de politie reeds kenbaar gemaakt na het bestuderen van camerabeelden dat die brand ontstaan was door brandstichting.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Zeer Grote brand