vrijdag, september 29, 2023
foto

14-11-2019 – Maastricht, Appartementencomplex ontruimd door brand

Donderdagavond omstreeks 23:50 uur werd er door een van de bewoners van een appartementencomplex aan het Erasmusdomein brand ontdekt in een appartement.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat de gang van zowel de eerste als tweede verdieping volledig onder de rook stonden. Hierop werd door de brandweer besloten om de appartementen op deze verdiepingen te ontruimen en de bewoners te evacueren. Om snel voldoende brandweerpotentieel ter plekke te krijgen werd er opgeschaald naar ‘zeer grote brand’  Dit gebeurde met ondersteuning van een tweede brandweerpeloton. Hierbij werden een 8 tal TSen ingezet.


Nadat de brand gelokaliseerd was bleek het zich te handelen om een relatief kleine brand. De brand was beperkt gebleven tot de keuken en kon snel geblust worden.

De inmiddels geëvacueerde bewoners werden tijdelijk opgevangen in een gebouw van de gemeente Maastricht aan de Randwycksingel.


Omstreeks 03:00 uur kon de brandweer het sein “brandmeester” geven, en tegen 04:00 uur konden de meesten bewoners weer terug keren naar hun woning. Voor enkele bewoners moest er tijdelijk elders onderdak geregeld worden. Dit aangezien enkele woningen schade hadden opgelopen. O.a. doordat de deuren geforceerd waren. Dit was noodzakelijk om te controleren of er niemand meer in de woningen aanwezig was.

Enkele bewoners werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd nadat zij rook hadden ingeademd. Niemand raakte echter zwaargewond. Dit is mede te danken aan het snelle handelen van de brandweer

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Zeer Grote brand + GRIP 1