vrijdag, mei 24, 2024
foto

05-10-2019 – Wijlre, Oefening Brandweer & B.H.V. bierbrouwerij

Zaterdag 5 oktober 2019 vond bij de Brand bierbrouwerijen in Wijlre de jaarlijkse B.H.V. dag plaats. E.a. gebeurd regelmatig in samenwerking met o.a. de posten Gulpen & Mechelen van de brandweer Zuid-Limburg.

Het scenario

Tijdens een open dag lopen enkele bezoekers op het buitenterrein. Een heftruckchauffeur krijgt last van hartklachten en raakt de controle over zijn heftruck kwijt. Net op dat moment komt een medewerker met zijn personenauto het terrein oprijden. De heftruckchauffeur ramt de personenauto en tot overmaat van ramp worden meerdere bezoekers geraakt door de aanrijding.  Bierfusten vliegen in het rond, en een pallet met bierfusten komt boven op de personenauto terecht.

De B.H.V.-organisatie komt meteen in actie, en de externe hulpdiensten worden gealarmeerd.

De ambulance die als eerste ter plekke is start het triageprotocol en laat een gewondennest inrichten. De heftruckchauffeur wordt uit de heftruck gehaald en krijgt tot overmaat van ramp een hartstilstand. Het zijn de B.H.V.-ers die de reanimatie starten. Verder zijn er nog slachtoffers met o.a. diverse breuken, een inwendige bloeding en een schedelbasisfractuur. De inmiddels gearriveerde brandweer assisteert en heeft de moeilijke taak om het slachtoffer uit de personenauto te halen.

Al met al was het weer voor een ieder een leerzame & geslaagde oefening.

Foto’s copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer