woensdag, april 24, 2024
foto

30-08-2023 – Voorbereiding Firefighter Stair Climb Almere

Op zondag 10 september wordt er in Almere door ruim 35 personen vanuit brandweer Zuid-Limburg meegedaan aan de Stair Climb in het WTC gebouw in Almere, dit ter nagedachtenis aan van de slachtoffers van de aanslag in New York in 2001 waarbij vele onschuldige burgers en hulpverleners om het leven kwamen. Het doel van deze trappenloop in om geld bijeen te brengen voor stichting Brandweer zonder Grenzen.

Om voor deze challenge goed voorbereid aan deel te nemen werden er op woensdagavond 23 augustus bij sportschool TEN in Meerssen een full body training gegeven. Na deze intensieve training konden de aanwezige met een voldaan gevoel en beetje spierpijn terug naar huis gaan.

Verder werd er op woensdagavond 30 augustus bij de trappen van SnowWorld gezamenlijk geoefend in volledig uitgeruste brandweerkleding incl. ademlucht. Meerdere keren werden de ruim 500 tellende trap bewandeld en konden ze nadat ze de bovenste trap waren genieten van het mooie uitzicht van de omgeving.

Onderstaand een kleine impressie van beide trainingen waarbij wij van het Foto en Video team werden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wij wensen alle collega’s heel veel succes op 10 september in Almere.

Meer info over deze Firefighter Stair Climb kunt u hier lezen: https://www.brandweernederland.nl/firefighter-stair-climb/

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg – Disclaimer