woensdag, februari 28, 2024
foto

03-09-2023 – Stein, Geslaagde Burencontactdag

Op zondag 3 september werd er door kazerne Stein een burencontactdag gehouden voor het 85 jarig bestaan van brandweer Stein. Om 10:00 werd deze dag officieel geopend door wethouder  Joep Ummels en de kazerne chef Ton Keulen. Deze dag stond in het teken van diverse demonstaties zoals een ongeval met beknelling waarbij een slachtoffer bevrijd moest worden, deze demonstatie werd door de brandweer Susteren uitgevoerd.

Ook mocht de jeugdbrandweer van brandweer Zuid-Limburg 2x een demonstatie geven voor het blussen van een autobrand.

Verder waren er meerdere voertuigen aanwezig van brandweer Chemelot waaronder het nieuwste blusvoertuig en werd de door het droneteam van brandweer Chemelot  tekst en uitleg gegeven over hun werkzaamheden. Ook waren er meerdere brandweer voertuigen aanwezig van de omliggende korpsen uit o.a. kazerne Geleen, kazerne Beek en diverse containers van brandveilig leven waarbij uitleg werd gegeven over het voorkomen van een brand.

Ook waren er diverse stands van o.a. de politie, burgernet, ambulance, DDR museum uit Stein, Hulpdienstenmuseum Limburg.

Vele mensen hebben deze burencontactdag bezocht en genoten onder de stralende zon van deze georganiseerde dag door kazerne Stein.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg – Disclaimer