woensdag, februari 28, 2024
foto

15-12-2021 – Sittard, Meerdere woningen beschadigd door felle brand

Omstreeks middernacht werd de brandweer van beide Sittardse kazernes gealarmeerd voor een uitslaande brand bij een woning aan de Venusstraat in Sittard. Tijdens het aanrijden van de voertuigen werd duidelijk via de vele meldingen die binnenkwamen bij de meldkamer dat de brand zich snel aan het verspreiden was en werd op voorhand al opgeschaald naar het sein “middelbrand” en niet veel later werd er tevens opgeschaald naar grote brand en werd tevens kazerne Geleen gealarmeerd

Bij aankomst werd duidelijk dat de brand inmiddels aan de achterzijde inmiddels was uitgebreid naar een 2-tal naast gelegen woningen. Tijdens het blussen van de brand kon de brandweer zowel een kat en een hond uit een van de brandende woningen bevrijden.

Na ongeveer 1 uur blussen kon omstreeks 01:05 het sein “brandmeester” worden gegeven. Hoe de brand ontstaan is op dit moment niet duidelijk maar naar alle waarschijnlijkheid is de brand aan de buitenzijde ontstaan.

Voor de bewoners van een 4-tal woningen wordt tijdelijk elders onderdak aangeboden, Stichting Salvage zal samen met deze bewoners na een voorlopige oplossing kijken.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht – Grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer