woensdag, april 24, 2024
foto

11-12-2021 – Stein, Grote uitslaande brand in bedrijfspand

Op zaterdagavond omstreeks 23:00 kwamen er diverse meldingen binnen van forse rookontwikkeling die zichtbaar was bij een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Stein, volgens een melder zou in het betreffende pand mogelijk diverse gevaarlijke stoffen opgeslagen liggen.

Aan de hand van de meldingen die bij de meldkamer binnen kwamen werd er direct gealarmeerd naar een binnenbrand en mogelijke gevaarlijke stoffen en werden buiten de TSen van kazerne Middenweg en Stein werden tevens de OvD en de AGS gealarmeerd.

Tijdens het aanrijden van de eerste voertuigen werd aan de aanrijdende eenheden medegedeeld dat de brand inmiddels uitslaand was en behoorlijke rookontwikkeling zichtbaar was, hierop werd er door de meldkamer op voorhand opgeschaald naar “grote brand”,  bij aankomst bleek deze informatie juist te zijn en werd de uitslaande brand in eerste instantie vanuit buiten bestreden.

Na de eerste verkenning rondom het pand bleek dat het dak van het bedrijfspand voorzien was van asbesthoudende golfplaten en werd er tevens de schoonwerken procedure opgestart. Nadat de brand onder controle was werden de laatste brandhaarden vanuit binnenuit afgeblust.

De vrijgekomen asbest is rondom het terrein van het brandende pand terecht gekomen, een gespecialiseerd bedrijf zal in de loop van de dag deze asbestdeeltes opruimen .

Omstreeks 00:45 werd het sein brandmeester gegeven.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand + GRIP 1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer