vrijdag, september 29, 2023
foto

07-07-2018 – Hoensbroek, Fikse rookontwikkeling bij brand industrieterrein

Zaterdagavond om 22:12 uur werd uitgerukt voor een melding van een fikse rookontwikkeling op industrieterrein de Koumen in Hoensbroek. Al snel kwamen meerdere telefoontjes binnen waarbij werd gesproken over een uitslaande brand in een loods. Hierop werd uit voorzorg opgeschaald naar middelbrand.

Tijdens het aanrijden van de brandweereenheden spraken meerdere melders van een uitslaande brand in een loods van een afvalverwerkingsbedrijf. Andere melders spraken van een grote opslagloods van automaterialen. Gezien de grote rookontwikkeling in combinatie met de diverse meldingen, werd uit voorzorg door geschaald naar grote brand.

Bij aankomst van de brandweer bleek het zich echter te handelen om een fikse buitenbrand in een grote stapel met afval. De brand kon bestreden worden met de bemensing van 2 blusvoertuigen. Hierop werd besloten direct af te schalen naar middel buitenbrand, en konden de overige aanrijdende voertuigen retour naar hun standplaats. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Middel buitenbrand

Foto’s copyright Brandweer Zuid-Limburg – Disclaimer