vrijdag, december 1, 2023
foto

25-05-2022 – Geleen, Uitslaande brand verwoest bedrijfspand

Woensdagmiddag omstreeks 16:50 kwamen er vele telefoontjes bij de meldkamer in Maastricht binnen van een forse brand in een bedrijf aan de Asterstraat in Geleen. Alvorens het eerste blusvoertuig vertrok vanuit hun kazerne was er al een flinke rookkolom in de verte zichtbaar. Tijdens het aanrijden van de eerste voertuigen werd al snel opgeschaald naar classificatie “zeer grote brand’ en werd uit de gehele veiligheidsregio voertuigen en diverse functionarissen gealarmeerd.

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig bleek de brand zo ver ontwikkeld te zijn dat het pand als verloren beschouwd moest worden en dat voor de brandweer alleen de prioriteit was om de overige bebouwing rondom het bedrijfspand te behouden van deze enorme vuurlast van deze brand. Na ongeveer 20 minuten na het ontstaan van de brand storten het pand in en werd rondom het pand geblust.

Tijdens deze brand zijn vanuit het drone team van Chemelot waarmee brandweer Zuid-Limburg een samenwerking heeft van bovenaf beelden gemaakt waardoor vanuit de grond eenheden een inzetstrategie gemaakt kon worden voor het blussen van de brand.

Omstreeks de 19:45 was de brand onder controle en kon het sein brand meester worden gegeven waarna diverse voertuigen weer terug mochten naar hun eigen kazerne, vervolgens werd er omstreeks 21:30 begonnen met de sloop van het afgebrande pand en is de brandweer tot ongeveer 05:00 in de ochtend bezig geweest met het  nablussen van diverse kleine brandjes.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Zeer grote brand + GRIP 1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer