20-09-2020 – Maastricht, Inzet Drone team bij grote brand

Zondagmiddag omstreeks 12:22 werd er een brand ontdekt bij een woning aan de Demertstraat in Maastricht. Volgens de informatie die binnenkwam bij de meldkamer van brandweer zou het pand in gebruik zijn door RIBW Heuvelland & Maasvallei, in dit pand verbleven op het moment van het uitbreken van de brand een 17 tal bewoners met psychiatrische en psychosociale problemen.

Omdat er diverse meldingen binnen kwamen van een uitslaande brand op de 3e verdieping van het pand werd onder het aanrijden van de eerste voertuigen al reeds opgeschaald naar grote brand en GRIP 1. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er inderdaad een brand woede op de zolder van het pand. Na een snelle inzet kon al snel omstreeks 12:36 het sein ’brandmeester’  worden gegeven.

Nadat de brand geblust was werd op verzoek het Drone Team van brandweer Chemelot gealarmeerd om vanuit de lucht te kijken als er nog hotspots aanwezig waren zodat deze  afgeblust konden worden, tevens werd er vanuit de lucht meerdere luchtfoto’s gemaakt om een duidelijk overzicht te krijgen over de omvang van de brand en om in een later stadium deze beelden te gebruiken voor het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Het Drone Team van brandweer Chemelot is sinds 15 juni operationeel en wordt nu op verzoek ingezet voor incidenten voor onder andere brandweer Zuid-Limburg, op dit moment wordt het Drone Team meermaals ingezet voor zowel ervaring op te doen als mede ook de mogelijkheden te bekijken waarvoor dit Drone Team kan worden ingezet.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand, GRIP-1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer