woensdag, februari 28, 2024
foto

05-03-2021 – Kerkrade, Grote brand

Vrijdagmiddag omstreeks 16:00 uur ontving de meldkamer brandweer (NL) een melding van de meldkamer van de brandweer Aken (D)

De melder had aan de Duitse brandweer doorgegeven dat er brand was op Nederlands grondgebied aan de grensstraat te Kerkrade. Er zou brand woedden in een woning alwaar appartementen in gevestigd waren.

Verder wist de melder aan te geven dat er een sterkte rookontwikkeling uit het dak en de ramen van de zolderverdieping zou komen.

Omdat er sprake was van een fikse binnenbrand in een onoverzichtelijk pand werd door de officier van dienst opgeschaald naar grote brand. Diverse eenheden uit de regio Parkstad en de brandweer van Duitsland kwamen ter plaatse. Uit de woningen werden een hond en een kat gered door de brandweer.

De bluswerkzaamheden werden enigszins bemoeilijkt, daar de vuurhaard moeilijk te bereiken was. Even voor 19:00 uur heeft de brandweer het sein brand meester kunnen geven. De woning waar de brand woedde heeft dermate brandschade, dat deze tijdelijke niet bewoonbaar is. De onderliggende woning is door waterschade ook tijdelijk onbewoonbaar. Bij de brand vielen geen gewonden.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer