28-09-2019 – Oefencarrousel Heuvelland

Afgelopen zaterdag werd voor de 5e keer de oefencarrousel Heuvelland georganiseerd door de posten Simpelveld, Bocholtz, Gulpen, Mechelen en Mheer/Banholt.

Tijdens deze dag werden er diverse scenario’s geoefend waaronder een brand was ontstaan in een oude stoomlocomotief waarbij door de noodstop die de machinist vervolgens heeft moeten maken diverse slachtoffers in de trein aanwezig waren en deze op een veilige manier uit de trein gehaald dienden te worden.

Verder was er een oefening geënsceneerd waarbij er een poederbrief was afgegeven en deze geopend was door een medewerker. In Bocholtz werd een scenario nagebootst waarbij een tijdje geleden tijdens onderhoudswerkzaamheden in Landgraaf een persoon onwel was geworden in een afvoerbuis en deze vervolgens uit zijn benarde positie bevrijd dienden te worden.

In Gulpen werd geoefend op het redden van een persoon die te water was geraakt, waarbij de nadruk bij deze oefening lag om het slachtoffer zo snel mogelijk naar de kant te halen zonder tussenkomst van de duikers van brandweer Zuid-Limburg.

Als laatste werd bij de kazerne in Mechelen de nieuwe HV gepresenteerd en werd er uitleg gegeven wat er allemaal mogelijk was met dit nieuw voertuig dat sinds enkele maanden op de uitruk staat en word bemand door de vrijwilligers van kazerne Mechelen.

Tot slot werd deze 5e oefencarrousel op kazerne Simpelveld afgesloten met een hapje en drankje en werd een dankwoordje uitgesproken aan alle personen die deze dag hebben deelgenomen aan deze geslaagde oefencarrousel.