24-09-2019 – Ulestraten, Woning verwoest door felle brand

Dinsdagavond omstreeks 21:30 kwam er via de meldkamer in Maastricht een melding binnen van een binnenbrand aan de Burg. Visscherstraat in Ulestraten. Volgens de melder waren de ramen reeds zwart en was er de nodige rookontwikkeling waarneembaar. Hierop werden de TS van kazerne Meerssen en de OVD district 1 gealarmeerd.

Onder het aanrijden van de voertuigen werd door de reeds aanwezige politiepatrouille aan de meldkamer doorgegeven dat de onder verdieping van de woning reeds volledig in brand stond, hierop werd door de meldkamer besloten om op voorhand op te schalen naar code “middelbrand” waarop tevens kazerne Hulsberg werd gealarmeerd. Bij aankomst van TS Meerssen bleek dat de brand reeds was doorgeslagen naar zowel de 1e verdieping als mede de zolder van de woning.

Nadat de brand geblust was bleek dat de onder verdieping volledig verwoest was door de brand en had de bovenverdieping en de zolder de nodige brandschade. Omdat de manschappen van kazerne Meerssen door het blussen van de brand behoorlijk vuil uitzagen werd de BOH gealarmeerd om ervoor te zorgen dat de manschappen voordat ze terug naar de kazerne konden gaan zich konden douchen en de vervuilde uitrukkleding inleveren om vervolgens nieuwe uitrukkleding in ontvangst mochten nemen.

Hoe de brand is ontstaan en hoe het verloop van de brand heeft plaats gevonden wordt door team brand onderzoek (TBO) momenteel onderzocht. De bevindingen hiervan worden op een later tijdstip nader het onderzoek is afgerond verspreid op de kazernes.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Middelbrand