18-07-2020 – Spaubeek, Aanrijding met beknelling

Op zaterdagavond omstreeks 23:35 heeft er op de Zandstraat in Spaubeek ter hoogte van de afrit van de A76 een ongeval plaats gevonden tussen 2 personenauto’s. Door de aanrijding raakten er in een van de voertuigen 2 personen bekneld en moesten deze door de brandweer bevrijd worden uit hun voertuig.

Aan de hand van de informatie die de meldkamer ontvangen had zouden de slachtoffers die bekneld zaten in hun voertuig zwaar letsel vertonen waarop tevens de traumaheli uit Nijmegen gealarmeerd werd. Bij aankomst van de eerste ambulance op de plaats van het ongeval bleek dat de slachtoffers wel bij kennis waren en het niet noodzakelijk was om hun na de bevrijding uit hun benarde positie met de traumaheli te vervoeren waarop de traumaheli werd gecanceld.

Nadat de brandweer de slachtoffers bevrijd had uit hun benarde positie werden deze naar het MUMC in Maastricht vervoerd.

Door de aanrijding raakten in totaal een 5 tal personen gewond en zijn hun onder doktersbehandeling gecontroleerd geworden in de diverse ziekenhuizen.

Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren wordt nog door de politie onderzocht.

Melding – Ongeval met beknelling

Nader bericht –  Kleine HV

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer