01-01-2021- Hoensbroek, Vrouw, kind en kat gered bij uitslaande brand

Op nieuwjaarsdag omstreeks 05:54 uur werdt de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand aan het Bergplein te Hoensbroek. Volgens de informatie die de meldkamer had ontvangen zou er brand zijn op de 1e verdieping van het pand; en zouden nog meerdere personen in het pand aanwezig zijn. Deze zouden niet zelfstandig het pand kunnen verlaten.

Hierop werd uit voorzorg door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand waarop een extra TS en een autoladder naar het brandadres werd gestuurd.

Bij aankomst van de TS van kazerne Brunssum bleek er sprake van een uitslaande brand aan de voorzijde van het pand, Er werd direct opgeschaald naar code “grote brand” Dit omdat er nog slachtoffers in het pand aanwezig waren.

Een aanwezig kind sprong uit het raam van de bovenste verdieping. Hij liep hierbij onbekend letsel op, en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw kon met behulp van de brandweer uit het pand gehaald worden. Ook zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Nadat de brand geblust was en er een verkenning uitgevoerd was bleek er nog een kat in de woning te zitten, de kat werd vervolgens naar buiten gebracht en kreeg daar verse zuurstof toegediend wachtende op de komst van de dierenambulance.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, hierop wordt nog verder onderzoek verricht.

Verder was deze oud en nieuw een relatief rustige jaarwisseling geweest voor brandweer Zuid-Limburg, mede door de maatregelen die in verband met COVID-19 door de overheid waren genomen. De brandweer had het voornamelijk druk met enkele autobranden en resttanden van vuurwerk dat ondanks het verbod toch was afgestoken. Verder was er op oudejaarsavond omstreeks 20:00 uur brand uitgebroken in een boot in de jachthaven aan de Hoge Weerd in Maastricht, deze brand was vrij snel onder controle, en brandweer kon na een uurtje weer retour gaan naar hun kazerne.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer