Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


09-07-2014 - Vaals, Wateroverlast door aanhoudende regen

Wateroverlast hotel Vaalsbroek

Rond half acht vanavond kwam de melding binnen dat het hotel Vaalsbroek blank stond. Het pas verbrede bovenliggende bassin dat aangelegd is om het regenwater op te vangen, was door de hevige regen goed gevuld en de randen waren verzadigd. Door de druk van het water is er een gat geslagen in de rand van zo’n acht meter breed, waardoor het water zich een weg naar beneden zocht en via het hotel in de vijvers terecht kwam. De 30 kamers op de begane grond hebben een korte periode blank gestaan. De brandweer is na aankomst meteen gestart met het wegpompen van water en schoonmaken. Roer en Overmaas heeft ook een pomp geplaatst, waarna het waterpeil goed begon te zakken.

De gasten zijn door het personeel naar het restaurant van het hotel overgebracht. Er was geen sprake van paniek en er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De gasten kunnen vannacht in vrije kamers van het hotel ondergebracht worden.

Momenteel is niet duidelijk hoe groot de schade zal zijn.

 

Wateroverlast Hoensbroek

Vanwege de hevige regenval van de afgelopen dagen is vannacht de situatie rondom de waterbuffer de Dem in Hoensbroek nauwlettend in de gaten gehouden door brandweer en het Waterschap Roer en Overmaas.

Uit voorzorg heeft men de dam met big bags versterkt en voor de individuele bewoners  zijn er zandzakken bezorgd. Gezien de dalende stand van het water lijken deze vooralsnog niet nodig te zijn.

De bewoners in de directe omgeving van de buffer zijn middels een brief door het Waterschap Roer en Overmaas geïnformeerd.

 

Melding - Dienstverlening, wateroverlast

Nader bericht - Kleine Hulpverlening + Grip 2
 
Voertuigen - TS-3541, TS-0733, TS-4531, HA-3581 + DPU-3362, HA-3181 + DPU-1961,  OVD-3891,
 
Gealarmeerd - Kazerne Vaals, Kazerne Kerkrade, Kazerne Stein,  Officier van Dienst, Hoofd Officier van Dienst, Regionaal Officier van Dienst, Voorlichting
 
Foto's zijn van locatie's Heidekampweg in Stein en Kasteel Vaalsbroek in Vaals
 
 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus