Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


18-08-2013 - Sittard, Vissterfte door zuurstoftekort in vijver

De roeivijver aan de Vijverweg in Sittard bevat zo weinig zuurstof dat tientallen vissen zijn doodgegaan. De brandweer, gemeente Sittard-Geleen en Roer en Overmaas proberen sinds zondagochtend met diverse pompen zuurstofgehalte in de vijver omhoog te brengen.

Er zat niet of nauwelijks nog zuurstof in het water. Dat komt volgens de gemeente onder meer door de forse toename van de groene algen in de vijver, de afgelopen dagen. Algen gebruiken 's nachts zuurstof die in het water zit. Ook de daling van de luchtdruk en de hogere temperaturen van de afgelopen weken hebben invloed gehad op het zuurstofgehalte in het water van de roeivijver aan de Vijverweg.

Nadat zondagmorgen rond zeven uur de eerste meldingen over dode vissen zijn binnengekomen, is de brandweer gestart met het oppompen en weer terugspuiten van het vijverwater, hierbij werd ook gebruik gemaakt van een dompelpomp die normaal wordt ingezet voor voldoende water aanwezig te krijgen bij grotere branden waar op dat moment water tekorten zijn. Ook het Waterschap Roer en Overmaas zullen  een 3 tal pompen ter beschikking stellen die door middel van extra koppelingen meer zuurstof in het water gaan vermengen om zo snel mogelijk meer zuurstof in de vijver te krijgen. Roer en Overmaas zal hun pompen ongeveer 24 uur laten staan en draaien en hoopt dat er na die tijd weer voldoende zuurstof in het water aanwezig is

Melding - Dienstverlening

Nader bericht - Kleine Hulpverlening
 
Voertuigen  - TS-2646, HA-2983 + DPU 2601, OVD-2981
 
Gealarmeerd - Kazerne Sittard, Kazerne Born, Officier van Dienst
 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus