Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


07-07-2013 - Meerssen, Grote brand

Op zondagavond 7 juli is om half 11 de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een carré boerderij in Raar, gemeente Meerssen.
Vermoedelijk is de brand ontstaan in de hooiopslag in een ruimte direct achter de boerderij. De vlammenzee ontwikkelde zich zo snel dat de brandweer het vuur van de buitenzijde moest bestrijden. Het vuur sloeg door naar de rechterzijde van het pand, dat als verloren beschouwd moet worden. De brandweer wist de linkerkant van de carréboerderij als ook een woongedeelte aan de voorzijde voor het vuur af te schermen.


Vier personen werden geëvacueerd en ook enkele honden zijn in veiligheid gebracht. Een camping en enkele appartementen aan de achterzijde van de boerderij zijn ongeschonden gebleven. De brandweer heeft op aanwezigheid van asbest gecontroleerd. Een klein gedeelte van het dakbeschot waar asbest in zit is op de binnenplaats aangetroffen. Een deskundige van Bouw- en woningtoezicht zal onderzoeken of een zijmuur gesloopt moet worden.
Rond half 3 was de brandhaard onder controle. Twee blusploegen zijn echter nog uren bezig geweest met nablussen. Vanwege de beperkte aanwezigheid van water werden waterwagens van Heerlen, Susteren en Geleen ingezet. Ook een waterwagen van de Belgische brandweer is opgeroepen. Naast de brandweer van Meerssen was ook de brandweer uit Maastricht en uit Hulsberg aanwezig. De politie zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Melding - Binnenbrand

Nader bericht - Grote brand + Grip 1
 
Voertuigen  -  TS-1741, TS-1542, TS-0848, AL-1552, CT-2861, HA-1981 + COH-1996, HA-9983, WPC-0505, RAGS-1993, ME-1998, OVD-1590, HOvD-1595, STR-864, STR-WAH, waterwagen Maasmechelen
 
Gealarmeerd - Kazerne Meerssen, Kazerne Maastricht, Kazerne Hulsberg, Kazerne Geleen, Kazerne Heerlen, Brandweer Susteren, Regionaal Commandant van Dienst, Centraal Bureau, Officier van Dienst, Hoofd Officier van Dienst, Regionaal Officier van Dienst, Voorlichting, FVT, Brandweer Maasmechelen (B)

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus