Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


18-03-2013 - Heerlen, Gasleiding in brand

Maandagavond rond 19:00u is de brandweer gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Huskensweg te Heerlen. De lekkage is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door het verzakken van de grond na graafwerkzaamheden. De brandweer heeft bij aankomst meteen alle huizen in de directe omgeving van het lek ontruimd. Het ging hierbij om dertien woningen met ongeveer 25 tot 30 bewoners.
De inmiddels gewaarschuwde eigenaar van de gasleiding Enexis was snel ter plaatse met drie monteurs om het lek te dichten.

Tijdens deze werkzaamheden heeft de gasuitstroom vlam gevat en zijn de drie mannen licht gewond geraakt. Twee van de drie monteurs zijn later op de avond ter controle naar het ziekenhuis gegaan, maar zijn inmiddels alweer thuis.
De brandweer heeft meteen de twee huizen het dichts bij het vuur met water gekoeld en kon voorkomen dat het vuur naar de woningen oversloeg. Om 23:40u is Enexis erin geslaagd het gaslek in te blokken, waardoor de vlammen zijn gedoofd. Momenteel is men druk bezig een veilige situatie te creëren, zodat morgen de reparaties aan de leiding kunnen plaatsvinden. Er zal vannacht geen gas beschikbaar zijn in de straat, de elektriciteit is inmiddels wel hersteld.
Voor een achttal bewoners is opvang verzorgd in een hotel, de overige mensen hebben onderdak gekregen bij familie en vrienden. De politie zorgt voor de beveiliging van de huizen. Enexis zal een onderzoek starten naar de oorzaak van het incident.

Staatstoezicht op de Mijnen stelde dinsdag een onderzoek in naar de kwaliteit van de leidingen en een eventueel verband tussen werkzaamheden en het gaslek. Daartoe moest een inspecteur de situatie ter plekke bekijken, voordat er weer gegraven zou worden.

In de loop van dinsdagmiddag konden bewoners die tijdelijk elders verbleven weer terug naar hun woning en had Enexis ook voor deze woningen ervoor gezorgd dat deze weer electriciteit en gas ter beschikking hadden

Melding - Pac Gaslucht

Nader bericht - Middel Hulpverlening + GRIP 1
 
Voertuigen  - TS-0840, TS-0740, HA-1981 + COH-1996, OvD-0691,  HOvD-0895
 
Gealarmeerd - Kazerne Heerlen, Kazerne Brunssum, Officier van Dienst, Hoofd Officier van Dienst,  Regionaal Officier van Dienst, Centraal Bureau, Regionaal Commandant van Dienst, Voorlichting, Foto en Videoteam

{youtubejw width="640" height="480"}dkHegee4J60{/youtubejw}

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus