Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


17-02-2013 - Eygelshoven, Flinke brand in tussenwoning

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03:06 werd de TS en AL van kazerne Kerkrade gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Mgr. Nolensplein in Eygelshoven. Tijdens het aanrijden van de voertuigen werd door een politie die reeds aanwezig was aan de alarmcentrale gemeld dat er een uitslaande brand woede aan de achterzijde van een van de woningen. Bij aankomst van de brandweer werd uiteindelijk opgeschaald naar een classificatie van een grote brand en een GRIP 1 situatie. Bij de brand zijn 3 woningen voorlopig onbewoonbaar verklaard door rook, brand- en waterschade.

De bewoner van het pand waar de brand uitbrak is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn twee katten overleefden de brand niet. De bewoners van zeven aangrenzende panden werden uit voorzorg geëvacueerd en tijdelijk bij buurtbewoners opgevangen. Dat gebeurde omdat de dakconstructie van de panden in elkaar overloopt en er gevaar was dat het vuur zou overslaan. De brandweer kon dat voorkomen.

Het vuur ontstond in de keuken van de tussenwoning. Wat de oorzaak is nog onduidelijk en zal in de loop van de dag onderzoek naar worden gedaan.

 

Melding - Binnenbrand

Nader bericht - Grote brand + GRIP-1
 
Voertuigen  - TS-0640, TS-0740, TS-0840, AL-0651, HA-1981, COH-1996, OvD-0692, OvD-0691,   HOvD-0895,
 
Gealarmeerd - Kazerne Kerkrade, Kazerne Brunssum, Kazerne Heerlen,  Officier van Dienst district 3 noord en zuid,  Hoofd Officier van Dienst district 3,  Regionaal Officier van Dienst, Centraal Bureau, Regionaal Commandant van Dienst, Voorlichting, Foto en Videoteam,
 

 
 
 
 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus