Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


01-01-2013 - Jaarwisseling Brandweer Zuid-Limburg

De jaarwisseling is voor de brandweer in Zuid-Limburg relatief rustig verlopen.

Buitenbranden
Tussen 07.00 uur 's ochtends en 05.00 uur 's nachts heeft de Brandweer Zuid-Limburg 50 meldingen van (kleine) buitenbranden binnengekregen. Dit betrof vooral brandjes in coniferen, afval, kerstbomen en kleine vreugdevuren.

Binnenbranden
Oudjaarsdag

In Heerlen heeft rond 11.15 uur aan de Palestinastraat een kleine brand in een woning gewoed. Het vuur was snel uit en de brandweer heeft de woning geventileerd in verband met de rook. Er is niemand gewond geraakt. De vermoedelijke oorzaak is vuurwerk.
In Maastricht heeft rond 14.00 uur aan de Burgemeester van Akenstraat een uitslaande brand gewoed. De bewoners van de woning waren buiten vuurwerk aan het afsteken toen dit het huis binnen schoot. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de bewoners (twee volwassenen en twee kinderen) voorlopig niet terug kunnen naar hun woning. In het huis waren ook nog een hond en twee katten aanwezig. Eén kat kon zichzelf niet in veiligheid brengen en werd door de brandweer in slechte toestand aangetroffen. Door het beestje zuurstof toe te dienen was ze echter snel weer op de been. Verder raakte niemand gewond.
In Brunssum heeft rond 17.45 uur een kleine brand gewoed in de bijkeuken van een woning aan de Eglantier. Het vuur was snel uit. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is onbekend. 
In Hoensbroek heeft rond 20.30 uur een kleine brand gewoed aan de Weustenraedtstraat. De bewoners wisten het vuur zelf te blussen. De brandweer controleerde het bluswerk en ventileerde het pand in verband met de rookontwikkeling. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak is vermoedelijk vuurwerk.

Nieuwjaarsnacht

In het nieuwe jaar brak rond 02.00 uur een uitslaande brand uit in een woonboerderij aan de Retersbekerweg in Klimmen. De brand was binnen drie kwartier onder controle. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woning en een achtergelegen loods waarin auto's geparkeerd stonden. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk brandstichting.

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus