Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


18-09-2011 - Campagne bewustwording brandveiligheid onder studenten

De Brandweer Zuid-Limburg gaat, in navolging van landelijke ontwikkelingen onder de noemer "Brandveilig  leven", de komende jaren steeds meer investeren om branden en andere onveilige situaties te voorkomen. Hierbij staat het zelfredzamer maken van burgers en bedrijven centraal. Eén van de speerpunten van deze nieuwe aanpak is een campagne om studenten in Maastricht meer bewust te maken van brandveiligheid in studentenhuizen. Woonpunt, grootste aanbieder van studentenwoningen in Maastricht werkt mee aan de campagne.

De studenten zullen de komende tijd op diverse interactieve manieren worden benaderd om het thema veiligheid onder hun aandacht te brengen. Eén van de onderdelen is het houden van ontruimingsoefeningen waarbij studentenhuizen daadwerkelijk onaangekondigd ontruimd gaan worden.

De eerste ontruiming vond maandag 12 september plaats in een studentenhuis van Woonpunt aan het Bassin. Hier werd een 15-tal studenten ontruimd door de uitrukdienst van de kazerne Maastricht. De blusploeg "bestreed" het vuur op de derde verdieping en het redvoertuig redde een student, die ingesloten zat op de derde bouwlaag. In dit studentenhuis waren de zaken keurig in orde en hoefde er niets aangepast te worden. Tijdens de evaluatie werden wel tips gegeven over het plaatsen van rookmelders en het gevaar van vuilniszakken en fietsen die uitgangen belemmeren. De komende weken zullen nog meer ontruimingsoefeningen gehouden worden.

Redding op hoogte 

Daarnaast kunnen studenten zich met hun huis tot 1 oktober aanmelden voor een zogenaamde veiligheidscheck, waarbij het huis door de brandweer op 15 punten gecontroleerd gaat worden. Voldoet het huis aan de eisen, dan krijgen ze een " Kika " brandweerbeer als trofee.

Uiteraard wordt deze campagne niet alleen door de brandweer aangepakt maar wordt nauw samengewerkt met studentenverenigingen, de universiteit Maastricht en vooral ook Woonpunt.
 
Veilig wonen
Woonpunt hecht veel waarde aan de veiligheid van haar huurders. Daarom werken wij graag samen met de brandweer aan de actie: "Hoe veilig is jouw studentenhuis?". Het mes snijdt aan drie kanten: studenten krijgen tips wat zij zelf kunnen doen aan brandveiligheid

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus