Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


20-02-2011 - Drukke nacht voor district Parkstad

Zaterdagavond omstreeks 22:25 uur kwamen er bij de meldkamer meerdere meldingen binnen van een uitslaande brand aan Haefland in Brunssum. Gezien het aantal vele meldingen werd er door de meldkamer al op voorhand opgeschaald naar middelbrand. Hierop werden de TS van kazerne Onderbanken, de TS en HW van kazerne Brunssum en de OvD Parkstad-Noord en de HOvD district 3 gealarmeerd. Toen de eerste voertuigen ter plaatse kwamen bleek er geen binnenbrand te woeden maar bleken er een 2 tal grote gesloten aanhangers in lichterlaaie te staan. Nadat de eerste stralen hogedruk werden ingezet bleek de brand snel onder controle te zijn, en kon de 2e TS weer retour naar de kazerne gaan. De 2 aanhangers zijn nagenoeg volledig uitgebrand en moeten helaas als verloren worden beschouwd. Na ongeveer 45 minuten waren alle voertuigen weer terug in de kazernes.

 
Omstreeks 00:06 uur moest de kazerne Brunssum wederom uitrukken, Dit maal voor een brand aan de Heideveldweg in Heerlen. Hier zou een gebouw van de plaatselijke scouting in brand staan. Bij aankomst bleek er een felle uitslaande brand te woeden en werd er door de bevelvoerder opgeschaald naar code “middelbrand”. Dit in verband met de moeilijke verkrijgbare waterwinning en de kans op overslag na andere bebouwing. Hierop werden de TS van kazerne Heerlen, De HW van kazerne Brunssum, evenals de OvD Parkstad-Noord en de HOvD District 3 gealarmeerd. Nadat de watervoorziening tot stand was gebracht kon men beginnen met het blussen van het gebouw. Ondanks de snelle inzet van de brandweer moest het gebouw als verloren worden beschouwd. De brandweer was nog een tijdje bezig geweest met nablussen.
 
Omstreek 01:45 uur kwam er opnieuw een melding binnen van een binnenbrand, Dit maal zou er een brand zijn aan de Kampstraat in Landgraaf. Hier zou volgens de melder achter een woning een flinke rookontwikkeling waarneembaar zijn. Hierop werden de TS en HW van kazerne Heerlen als mede de OvD Parkstad-Zuid gealarmeerd. Bij aankomst bleek er een brand te woeden in een schuur van een dakdekkerbedrijf. Na verkenning bleek er een kleine brand te woeden. Door onbekende oorzaak had daar een compressor vlam gevat. Erger kon voorkomen worden en de schade bleef beperkt. Na ongeveer 45 minuten konden alle voertuigen weer retour gaan naar de kazerne. Na deze laatste binnenbrand bleef het uiteindelijk rustig en konden de manschappen ook nog enkele uurtjes slapen.
 Foto 1 tot 4:  A Pagen

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus