Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


13-11-2011 - Veel wateroverlast in Zuid-Limburg

Vanwege hevige regenoverlast zijn enkele wegen in Zuid-Limburg afgesloten. Bij Schinnen, Oirsbeek en Heerlen zijn modderstromen ontstaan waardoor enkele wegen zijn afgesloten. Autoriteiten zijn in Borgharen extra alert op het waterpeil van de Maas, dat maar blijft stijgen. De verwachting is dat vannacht uit voorzorg de zogenoemde fase twee voor hoogwater wordt afgegeven. Met de Waterleidingmaatschappij Limburg wordt overlegd over de vele waterbekkens die door de hevige regenval oververzadigd zijn. Zaterdagmiddag zijn  medewerkers van politie, brandweer en gemeenten in Zuid-Limburg bij elkaar gekomen om de noodsituatie te bespreken De problemen door de hevige regen ontstonden zaterdagochtend vroeg. In Beek zijn straten afgesloten omdat de Keutelbeek overstroomd is. Volgens ooggetuigen staat het centrum blank. Straten liepen onder in Heerlen, Oirsbeek, Schinnen, Hoensbroek, Amstenrade en vlakbij het Roda Stadion in Kerkrade. Ook vanuit Landgraaf kwamen meldingen binnen. In Geleen ontstonden problemen op de parkeerplaats van sportpark Glanerbrook. Bij het Orbis ziekenhuis in Sittard-Geleen is de parkeergarage ondergelopen. Ook in het centrum van Meerssen zijn straten ondergelopen.

Het regenwater baant zich via de heuvels een weg naar lager gelegen plaatsen. Beekjes veroorzaken in dorpen overstromingen, doordat putten verstopt zitten met afgevallen bladeren. De brandweer heeft het druk met ondergelopen kelders. De Maas zwelt snel door de aanhoudende regenval. Bij Sint Pieter in Maastricht lag de waterafvoer zaterdagmiddag 1000 kubieke meter per seconde, zo zegt Rijkswaterstaat. Het peil komt zondag mogelijk tot tot 1250 kuub. Het kritieke punt van 1500 kuub zal waarschijnlijk niet bereikt worden, zo zegt Rijkswaterstaat. Bij 1500 kubieke meter per seconde is er sprake van hoogwater en zijn maatregelen nodig om overstromingen tegen te gaan.
 
 
Voor fotograaf Pablo Driessen uit Nuth pakte het maken van foto’s van de wateroverlast net even anders uit. Toen hij bij Laar in Nuth stopte om enkele foto’s te maken zag hij dat een vrouw met haar auto vast kwam te zitten in het water. De vrouw kreeg de deuren van de auto niet meer open en raakte in Paniek. Driessen belde de brandweer en bedacht zich geen moment. Hij snelde door het water de vrouw te hulp en hielp haar op het droge te komen. De vrouw werd opgevangen en voorzien van een warme deken door de hulpdiensten.
 
 
.

Foto's: FVT & P Driessen

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus