Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


16-12-2015 - Gulpen, Grote OGS oefening

Op woensdagavond 16 december werd er bij het Mosaqua zwembad in Gulpen een realistische oefening gehouden waarbij onder andere de brandweer, ambulance,  medewerkers van het zwembad en gemeente Gulpen-Wittem aan mee deden.

Het scenario bij deze oefening was dat er tijdens onderhoudswerkzaamheden in de technische ruimte van het zwembad een lekkage ontstaan was waardoor er een giftige damp vrij kwam en deze zich  verspreiden door het zwembad. Door de ontstaande  lekkage moest het zwembad ontruimd worden en de bezoekers opgevangen worden in de naast gelegen sporthal.  Verder waren de 2 monteurs die de onderhoudswerkzaamheden aan het uitvoeren waren vermist en bevonden die zich in de technische ruimte en waren deze onwel geworden en besmet met de lekkende vloeistof.

Omdat er zowel het zwembad ontruimd dienden te worden en er tevens brandweermensen met chemiepakken de technische ruimte van het zwembad moesten betreden werd er tijdens deze realistische oefening opgeschaald tot een zeer grote OGS oefening waarbij 4x TS werd ingezet.

Nadat de oefening ten einde was werd deze geëvalueerd door de betrokken partijen en werd en na de oefening in de sporthal nog onder genot van hapje en drankje.   

 
Foto's copyright Brandweer Zuid-Limburg - Disclaimer 
 
 
 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus