Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


21-08-2015 - Maastricht, Grote brand in herenhuis

Vanavond heeft er een uitslaande brand gewoed aan de Wycker Grachtstraat in Maastricht. De melding kwam rond 18.50 uur bij de meldkamer binnen. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen panden en binnen drie kwartier kon het sein brand meester worden gegeven. De twee bewoners van het pand waren niet in de woning aanwezig.

Uit voorzorg moesten bewoners van twee naastgelegen panden tijdelijk hun woning verlaten. Na afloop van de brand en na inspectie door de brandweer konden ze weer terug naar hun woning. De bewoners van het pand waar de brand heeft gewoed kunnen vannacht niet terug naar hun woning.

Bij een brandweerman werden verhoogde CO-waarden (koolmonoxide) gemeten. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel bekeken en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten en maakt hij het goed.

Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dit is beperkt gebleven tot het pand zelf en de stoep voor het huis. Deze plek is afgezet en de asbest wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd

 

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand

Voertuigen -  TS-3031,  TS-4731, TS-3631, RV-3451, RAGS-3021, ME-3621, OVD-3991, HOVD-3391, HA-3181+ LOH-SL-3282 ,

Gealarmeerd - Kazerne Maastricht-Noord, Kazerne Maastricht-Zuid, Kazerne Meerssen, Kazerne Eijsden, Kazerne Kerkrade, Officier van Dienst district 1,  Hoofd Officier van Dienst district 1+2, Centraal Bureau, Voorlichting, 

 
Foto's copyright Brandweer Zuid-Limburg - Disclaimer 
 
Ingezonden Foto's 1 t/m 4: Yves Hendrikx,  foto 5: Charles Lücker (GGD Zuid-Limburg)
 
 
 
 
 
 
 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus