Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


22-05-2015 - Aken, 3 landen oefening

Op vrijdagavond 22 mei werd er traditioneel op de vrijdag voor Pinksteren  een gezamenlijke oefening met vanuit brandweer Zuid-Limburg de kazerne Vaals,  de vrijwillige brandweer van Aken (D) en  de brandweer van Kelmis, Montzen en Eupen uit Belgie. Op toerbeurten wordt deze oefening jaarlijks in een ander land georganiseerd om de gezamenlijke ervaring en werkmethodes met de collega brandweerkorpsen uit de andere landen uit te wisselen.

Dit jaar werd de oefening gehouden op een van de terreinen van het RWTH in Aken (D). Het scenario bij deze oefening was dat er tijdens werkzaamheden in de werkplaats een brand was ontstaan en dat hierbij nog minimaal 1 slachtoffer in het pand aanwezig was er hierbij gered diende te worden. Ook moest voorkomen worden dat de brand zich verder zou ontwikkelen en over zou slaan naar andere  objecten.  

 

Deze oefening wordt georganiseerd in het teken van de EMRIC (Euregio Maas Rijn Interventie bij Crisis) Nationale verschillen worden daarbij overbrugd om de veiligheid in de euregio te waarborgen.

EMRIC+ faciliteert, coördineert, verdiept en verbreedt die samenwerking. Want waar levens op het spel staan, moeten landsgrenzen geen belemmering vormen.

Samenwerken met de buren is in deze regio van levensbelang. Het grensoverschrijdende project EMRIC+ verbreedt en verdiept de reeds lang bestaande samenwerking op het gebied van publieke veiligheid, door met elkaar in werk- en stuurgroepen aan ‘grensverleggende’ producten te werken. Die producten zullen zowel op bestuurlijk als op uitvoerend niveau hun nut gaan bewijzen.

 

Na afloop wordt er ook traditioneel een gezamenlijke BBQ  gehouden waarbij er gezellig wordt nagepraat over de ervaringen die tijdens de oefening  zijn opgedaan.

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus