Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


06-05-2015 - Maastricht, Grote stroomstoring door brand

Kortsluiting en een daaropvolgende brand in een hoofdstation van Enexis hebben ertoe geleid dat woensdagavond in een deel van Maastricht en enkele dorpen ten oosten van Maastricht de stroom is uitgevallen. In totaal waren er ongeveer 16.000 huishoudens getroffen door de stroomstoring. In de loop van de avond slaagde Enexis erin om het grootste deel van de huishoudens weer van stroom te voorzien. Rond half twee 's nachts had iedereen weer stroom. Behalve enkele liftopsluitingen en niet werkende verkeerslichten heeft de stroomstoring verder geen nadelige gevolgen gehad.

Rond 21.30 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een hoofdstation van enexis aan de Edisonstraat in Maastricht. Hierdoor viel de stroom uit bij ongeveer 16.000 huishoudens in Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Berg en Terblijt, Bemelen en Cadier en Keer. Enexis is meteen met herstelwerkzaamheden begonnen, waardoor rond 23.00 uur alweer veel huishoudens van stroom waren voorzien. Alleen in delen van Maastricht hebben bewoners langer op stroom moeten wachten. Met behulp van noodstroomaggregaten kregen rond 01.30 uur uiteindelijk alle huishoudens weer stroom.

Behalve het ongemak voor 16.000 huishoudens raakten er als gevolg van de stroomstoring nog enkele mensen opgesloten in liften en werkten verkeerslichten niet. De brandweer heeft deze liftopsluitingen verholpen en op enkele plekken zijn verkeersregelaars ingezet om de hinder voor het verkeer te verminderen.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Kleine Brand + GRIP 2

Voertuigen - TS-4141, TS-4731,  RV-3451, HA-3681 + COHA-1996, OVD-3991, IM-3891, HOVD-3391

Gealarmeerd - Kazerne Maastricht-Zuid, Kazerne Maastricht-Noord, Kazerne Meerssen,  Centraal Bureau, Officier van Dienst district 1, Informatie Manager,  Hoofd Officier van Dienst,


 
Foto's copyright Brandweer Zuid-Limburg - Disclaimer
 
 
 
 
 
 
 
 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus