Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


08-11-2014 - Beek, Burencontactdag

Op zaterdag 8 november werd er in het kader van de veiligheidsweek die van 8 tot 20 november in de gemeente Beek plaatst gaat vinden een burencontactdag gehouden in en rondom de nieuwe brandweerkazerne. Om 10:00 uur werd er door burgemeester Krewinkel officieel de start gegeven voor deze veiligheidsweek.

Tijdens deze dag stonden er diverse voertuigen gestald om te bezichtigingen, waaronder de crashtender van MAA uit Beek, de hoogwerker van de AWACS vliegbasis uit Geilenkicken (D),  de blusarmvoertuig van Chemelot, de WTH van kazerne Schinnen en het hulpverleningsvoertuig van kazerne Geleen.

Tijdens deze dag  kon een ieder zelf ervaren hoe het is om een rokerige ruimte te wandelen en hierbij een slachtoffer te zoeken. Ook konden bezoekers zelf het redgereedschap vast houden en uitproberen.

Ook werd er tijdens deze burencontactdag een demonstratie gegeven over het zogenoemde “Dollhouse” waarbij de bezoekers konden zien wat er gebeurd als er een beginnende brand uitbreekt in een woning en de deuren of ramen van een woning blijven openstaan en de rook zich kan verspreidden door de woning. Tijdens deze demonstatie werd er vooral duidelijk dat niet de brand zelf het gevaarlijkste is, maar dat rook veel gevaarlijker is en behoorlijk brandbaar.

Verder was er tijdens deze dag de stichting “Wens in Beweging” aanwezig, deze stichting doet ernstige zieken mensen nog een keer de kans geven om bijvoorbeeld naar een pretpark te gaan of naar een familielid. Met de speciale zorgambulance van de stichting Wens in Beweging is dat mogelijk.

Ook was er tijdens deze dag Burgernet aanwezig en konden mensen zich aanmelden om bij eventuele incidenten een melding te krijgen en eventueel zelf mee helpen zoeken, Burgernet wordt bijvoorbeeld ingezet bij:

·  diefstal of inbraak

·  doorrijden na een aanrijding

·  beroving

·  vermiste personen

 

Als laatste was ook de EHBO vereniging van de gemeente Beek aanwezig en gaven deze informatie over een eventuele hartstilstand en hoe mensen dan moeten handelen en moeten starten met reanimeren.

Door het gunstige weer werd deze burencontactdag goed bezocht er kon deze veiligheidsweek met succes starten.

Foto's copyright Brandweer Zuid-Limburg - Disclaimer
 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus