Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


20-09-2014 - Stein, Internationale oefening

Op zaterdagmorgen 20 september is er door de kazerne van Stein, Beek en de Belgische brandweer Maasmechelen  een gezamenlijke oefening gehouden in de haven van Stein. Het thema van de oefening was om van elkaar ervaringen op te doen en kennis met elkaar te delen.

In de haven van Stein was een oefening geënsceneerd waarbij er een straatrace had plaats gevonden op de grens van Nederland en België. Doordat 1 van de bestuurders tijdens de race de macht over het stuur was verloren  heeft deze persoon 2 mensen die langs de kade stonden te kijken geschept en zijn deze vervolgens in het water terecht gekomen, vervolgens is de automobilist tegen een ander voertuig tot stilstand gekomen en bleek dat is beide voertuigen door de klap 2 personen bekneld kwamen te zitten.

Vervolgens werden de Belgische collega’s als eerste gealarmeerd om ter plaatsen te gaan en kregen als informatie mee dat er een ongeval had plaatst gevonden waarbij enkele personen bekend  zouden zitten in de auto’s zaten  en er ook meerdere personen in het water terecht waren gekomen.  Bij aankomst troffen de brandweer van Maasmechelen 2 personen auto’s aan waarbij in totaal 4 personen bekneld zaten, omdat er tijdens de alarmering al duidelijk was dat er ook personen in het water terecht waren gekomen waren ook de duikers van Belgische collega’s onderweg. Gezien de omvang van het incident heeft de Belgische bevelvoerder opgeschaald naar een middel HV en een Middel waterongeval. Vervolgens zijn zowel de TS van zowel Beek en Stein en de duikers van Stein ter plaatsen  gekomen om assistentie te verlenen aan hun Belgische collega’s

Nadat alle slachtoffers uit het water waren gehaald   en de beknellende personen uit de auto waren gehaald werd er gezamenlijk opgeruimd.  Vervolgens is het kort geëvalueerd door alle aanwezige brandweer personeel. Door van elkaars ervaringen te leren zal een samenwerking bij een incident makkelijker verlopen.. Na afloop van de oefening werd iedereen uitgenodigd om samen op kazerne Beek spek en ei te gaan eten.

 
Foto's copyright Brandweer Zuid-Limburg - Disclaimer
 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus