Free Premuim Templates by BIGTheme

Zoeken


Open dag kazerne Mechelen op 14 september 2014

Op zondag 14 september viert post Mechelen van Brandweer Zuid-Limburg haar 75-jarig jubileum. Door middel van een open dag, in en rondom de brandweerkazerne op de Spetsesweide in Mechelen, willen we iedereen kennis laten maken met diverse (internationale) hulpverleningsinstanties. Zo zullen brandweer, politie evenals de ambulancedienst aanwezig zijn.

Het is alweer 75 jaar geleden dat er in het dorp Mechelen van de toenmalige gemeente Wittem een brandweerpost werd opgericht. Gestart werd met een handkar met daarop enkele (blus)materialen. Na vele jaren kwam er een personenwagen die dienst deed als brandweervoertuig. In 1980 werd de brandweer van Mechelen uitgerust met haar eerste tankautospuit. In 2006 volgde de oplevering van de nieuwe kazerne en tankautospuit.

Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom om diverse voertuigen, waaronder de nieuwste aanwinsten van Brandweer Zuid-Limburg, een brandweermotor uit Den Haag en de pistenbully van de Belgische brandweer, te bezichtigen. Daarnaast worden de hele middag onder andere demonstraties verzorgd (auto-, schoorsteen- en caravanbrand, beknelling, duikinzet, redding op hoogte etc.), kun je zelf ervaren hoe het is om met adembescherming een persoon te redden en mag je een brandje blussen.

Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven, zij kunnen onder andere een brandje blussen, een uitrukpak aantrekken, springen op een springkussen en deelnemen aan de ballonnenwedstrijd.

Aan de inwendige mens is ook gedacht. Zowel een drank- als eetbuffet is aanwezig.

 

We hopen jullie te mogen verwelkomen tijdens de Open Dag. Schrijf 14 september alvast in je agenda.

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus