25-10-2012 – Hoensbroek, Uitslaande brand na beginnende schoorsteenbrand

 Donderdagavond omstreeks 20:25 werd er bij de meldkamer van de brandweer  een melding gedaan van een schoorsteenbrand aan de Montfortstraat in Hoensbroek. Hiervoor werden de TS van kazerne Brunssum en de HW van de kazerne Heerlen gealarmeerd. 

Tijdens het aanrijden van de voertuigen kwamen er al snel meerdere meldingen binnen van een flinke uitslaande brand op de bovenverdieping van de woning. Hierop werd er door de meldkamer op voorhand opgeschaald naar “Middelbrand” en werden eveneens de TS van de kazerne Heerlen als mede de OVD Parkstad-Noord gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste voertuigen troffen zei een flinke uitslaande brand aan op de zolderverdieping van een 2 onder een kap woning aan. 

Nadat bij de eerste verkenning bleek dat de brand mogelijk kon uitbreiden na de aangrenzende woning en een eveneens erachter de woning gelegen bedrijf werd in overleg met de OVD opgeschaald naar GRIP 1.

Omstreeks 21:00 uur kon het sein brandmeester gegeven worden en even later ook afgeschaald naar GRIP 0. De oorzaak van de brand was een beginnende schoorsteenbrand. De eigenaar van de woning had kort hiervoor de kachel in de woning aangestoken en ondekte later dat er brand was ontstaan.  Beide woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar verklaard en voor de bewoners van beide  woningen word elders onderdak gezocht.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer