22-10-2020 – Obbicht, Grote brand verwoest loods verhuurbedrijf

Donderdag omstreeks 19:57 kwamen er via de alarmcentrale diverse meldingen binnen dat er forse rookontwikkeling zichtbaar pas bij een loods aan de Koestraat in Obbicht. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er flinke rookontwikkeling zichtbaar was in een loods met een afmeting van ongeveer 10 bij 15 meter waarin opslag plaats vond van diverse verhuurspullen waaronder springkussens.

Gezien de omvang van de brand werd er besloten om direct op te schalen naar de classificatie “Grote brand” en GRIP 1

Omdat het voor de brandweer te gevaarlijk was gezien de omvang van de brand om nog een binnen aanval te doen om de brand onder controle te krijgen werd besloten om de brand vanaf buitenaf te gaan blussen, omdat er in eerst instantie alleen forse rookontwikkeling was en de brand nog niet uitslaand was kon vanaf buitenaf enkel het pand gekoeld worden en werd er door de brandweer gezorgd dat de brand niet verder uitbreide naar de overige gebouwen.

Omstreeks 21:30 was de brand zovere ontwikkeld dat deze inmiddels uitslaand was geworden en kon gestart worden met het blussen van de brand. Omdat er in de loods ook enkele propaanflessen waren omgeslagen volgde er een enkele explosies waardoor de brand zich verder ontwikkelde.

Omstreeks 00:30 was de brand zo goed als onder controle en kon worden gestart met de nablussen van de brand, omstreeks 04:00 was de brand volledig uit en konden alle voertuigen weer terug naar hun kazerne.

In de loop van vrijdag is de brandweer nog 2 tal keren terug moeten gaan naar de brand locatie om nog enkele kleine oplaaiende brandjes te blussen.   

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand + GRIP 1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer