21-05-2017 – Beek, Burencontactdag

Zondag 21 mei werd na de eerdere edities van 2011 en 2014 voor de 3 keer de burencontactdag gehouden op de kazerne van Beek. Via deze burencontactdag wilt de kazerne Beek de inwoners van onder andere gemeente Beek en omliggende gemeentes informeren over de werkzaamheden die de brandweer allemaal doet uitvoeren.

Nadat door burgemeester Christine van Basten-Bodin en kazerne chef Simone Gijsen deze dag officieel werd geopend door een korte toespraak werd er door de burgemeester de nieuwe tankautospuit ingezegend door middel van een straal water op dit nieuwe voertuig te spuiten zal deze wat op korte termijn het oude voertuig gaan vervangen op de kazerne Beek.

Vervolgens konden bezoekers op deze burencontactdag diverse voertuigen bekijken, kon er een kijkje worden genomen in de belevingscontainer deze wat door brandweer Zuid-Limburg is gebouwd om mensen bewust te maken wat voor oorzaken de brandweer tegenkomt van meest voorkomende binnenbranden. Verder konden mensen informatie krijgen bij de voorlichtingscontainer en konden mensen tal van vragen stellen met betrekking tot brandveilig leven in hun eigen omgeving.

Ook werd er tijdens deze dag enkele demonstraties gegeven waarbij er onder andere een ongeval met beknelling werd nagebootst waarbij een slachtoffer bekneld kwam te zitten en door de brandweer bevrijd moest worden. Verder werd er een demonstratie vlam in de pan gegeven waarbij werd uitgelegd wat de juiste manier was indien een frituurpan in brand zou staan en werd de foute manier gedemonstreerd waarbij er een bekertje water op brandend frituurvet werd gegooid waarbij een enorme steekvlam ontstond.

Verder was de EHBO vereniging uit de gemeente Beek aanwezig en werd door hun onder andere uitgelegd wat deze vereniging onder andere allemaal doet uitvoeren waaronder reanimatie cursussen geven en ondersteuning bieden bij tal van evenementen in de gemeente Beek.

De kazerne Beek kijkt terug op een geslaagde dag en bedankt alle partijen deze wat hebben meegeholpen om deze dag tot een succes te maken.

Foto’s copyright Brandweer Zuid-Limburg – Disclaimer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *