17-07-2021 – Valkenburg, Groot alarm voor brand bij kasteel

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02:20 werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Kerkstraat in Valkenburg, volgens de melder zou er een brand woede in het aldaar gelegen kasteel Den Halder.

De brandweer die als gevolg van de overstromingen van de overvloedige regenval van de afgelopen dagen hadden plaats gevonden op diverse plaatsen in Zuid-Limburg waren tijdens de melding van deze brand in de buurt kelders aan het leegpompen en werden door mensen in de buurt geattendeerd over deze brand, hierdoor was de brandweer snel ter plaatsen en werd er al snel opgeschaald naar een classificatie “grote brand” .

Nadat de brandweer toegang had verschaft naar het pand kon de brand snel geblust worden. De brand die hoogstwaarschijnlijk ontstaan is door kortsluiting nadat Enexis de noodstroom aggregaten had aangezet.

De brandweerkorpsen van Valkenburg en Schinveld werden bij deze brand geassisteerd door de brandweerkorpsen Nijkerk en Scherpenzeel uit de veiligheidsregio Gelderland-Midden die de veiligheidsregio de afgelopen dagen geassisteerd heeft bij de evacuaties en leegpompen van ondergelopen woningen en bedrijven  


Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer