15-09-2012 – Heerlen, Dodelijke aanrijding A76

Op de A76 vlak voor de grensovergang bij Bocholtz is zaterdag een auto van de weg geraakt. Daarbij vielen een dode en een zwaargewonde.De auto met Italiaans kenteken schoot via de vangrail het talud af en kwam op zijn kop in de bomen en struiken aan de lager gelegen Stevensweg terecht. Dat gebeurde op enkele meters van het viaduct waar de Stevensweg de A76 kruist.

Een van de twee inzittenden van de wagen was vrijwel op slag dood. De ander is met zeer ernstig letsel naar het ziekenhuis in Aken gebracht. Het ongeluk gebeurde rond 16.15 uur.

De politie onderzoekt waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor, en van de weg raakte. Het is nog niet duidelijk of daar mogelijk een andere auto bij betrokken was.

 Update:

De identiteit van de dode en de zwaargewonde bij de aanrijding zaterdagmiddag op de A-76 in Heerlen is bekend. Het dodelijk slachtoffer is een 34-jarige man wonende in het Duitse Bonn en bij de gewonde gaat het om een 33-jarige vrouw uit dezelfde plaats. De toestand van de vrouw die in het Klinikum in Aken verblijft is stabiel.
De toedracht van het ongeval is nog niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk heeft de bestuurder moeten  uitwijken voor een auto met aanhangwagen die op dat moment invoegde. In het kader van dit onderzoek heeft de politie de bestuurder van dit voertuig,  een 28-jarige man uit het Duitse Marburg, aangehouden.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer