13-02-2013 – Nuth, Grote brand in stal met koeien

Bij een grote brand woensdagavond 13 februari aan de Driesschenweg in het gehucht Tervoorst (Nuth) zijn honderdveertig koeien en kalveren gered. Eén koe kwam om het leven doordat brandend hooi dat van de zolder afviel op de koe terecht kwam, een andere liep brandwonden op door brandend hooi dat in de stallen viel. Een veearts is ter plekke om de koeien die levend konden worden gered te verzorgen.

De koeien stonden in een schuur waarvan 25 kubieke meter hooi boven op zolder lag opgeslagen binnen korte tijd in lichterlaaie stond. De bewoners begonnen met hulp van omstanders en politieagenten die snel ter plekke waren met blussen en het verplaatsen van het vee.
,,Je kunt gerust zeggen dat daardoor erger is voorkomen”, zegt Léon Eumelen van de brandweer. De brandweer deed massaal uitrukken, mede omdat ‘behoorlijk wat ondersteuning vereist was voor het redden van het vee.’


De brand brak door nog onbekende oorzaak rond 20.30 uur uit. Anderhalf uur later was het vuur onder controle, het nablusssen neemde nog enige tijd in beslag doordat het hooi dat bovenop de zolder lag opgeslagen door een graafmachine verwijderd moet worden en vervolgens afgeblust moet worden. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer