07-07-2021- Sittard, Uitslaande brand aan de Reinoud-Flat

Op woensdagavond rond de klok van 21:20 werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand bij een flat aan de Reinoud-Flat in Sittard. Bij aankomst bleek dat de brand op de bovenste etage van de flat inmiddels uitslaand was en werd er direct opgeschaald naar het sein “grote brand”

Door de inzet van de hoogwerker kon de brand vanaf zowel aan de buitenzijde als vanuit binnenuit worden geblust. Bij de brand raakte de bewoner van de betreffende woning gewond en is deze met onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis in Aachen (D)

Door de brand moest de flat ontruimd worden en werden de bewoners opgevangen op de nabije parkeerplaats aan de achterzijde van het pand.

Omstreeks 23:10 kon door de brandweer het sein “brandmeester” worden gegeven en na een laatste controle konden omstreeks 0:00 uur de meeste bewoners van de flat weer naar hun woning terug keren, alleen de bewoners van de naast gelegen woningen op de 7e etage waar de brand had plaats gevonden mochten nog niet terug keren naar hun woning. Voor deze mensen werd er elders onderdak gezocht.

Hoe de brand ontstaan is wordt in de loop van donderdag door zowel de politie als het team brandonderzoek van de brandweer onderzocht.


Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand – Grip-1

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer